Barcelona'daki saldırıda yaralananlar arasında Türk de var

Barcelona'daki saldırıda yaralananlar arasında Türk de var

Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, saldırıda bir Türk vatandaşın da ağır yaralandığını açıkladı. Katalan radyosu, Barcelona’daki terör saldırısıyla ilgili Ripoll şehrinde bir kişinin daha gözaltına alındığını aktardı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) 2 ay önce Katalan polisini uyararak Las Ramblas'da terör saldırısı olabileceğini söylediği ortaya çıktı.

 Barselona’da dün yaşanan terör saldırısında bir Türk vatandaşının ağır yaralandığı açıklandı. Açıklama Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon’dan geldi.

Katalan polis şefi Josep Lluis Trapero, dün gece yaptığı basın toplantısında saldırıyla bağlantılı 2 şüphelinin Alcanar ve Ripoll şehirlerinde gözaltına alındığını duyurmuştu.Şüphelilerden birinin Faslı, birinin ise İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı olan Melilla'dan olduğu belirtilmişti.Trapero, 2 şüphelinin de minibüsün sürücüsü olmadığını kaydetmişti.

Katalan polisi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ripoll'de saldırılarla bağlantılı üçüncü kişi gözaltına alındı" diye yazdı.

Katalan polis şefi Josep Lluis Trapero, dün gece yaptığı basın toplantısında saldırıyla bağlantılı 2 şüphelinin Alcanar ve Ripoll şehirlerinde gözaltına alındığını duyurmuştu.

Şüphelilerden birinin Faslı, birinin ise İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı olan Melilla'dan olduğu belirtilmişti.

Trapero, 2 şüphelinin de minibüsün sürücüsü olmadığını kaydetmişti.

'SALDIRGANIN PATLAYICI KEMERİ SAHTEYDİ'

Öte yandan İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, RAC1 radyosuna yaptığı açıklamada, Cambrils'de öldürülen saldırganların giydiği patlayıcı kemerlerin sahte olduğunu açıkladı.

Dün ikinci bir saldırı hazırlığında olduğu açıklanan 5 kişi öldürülmüştü.

Cambrils saldırganlarının, cuma gününün ilk saatlerinde Audi A3 marka araçla bir gruba çarptığı ve sonrasında polisle çıkan çatışmada öldürüldüğü aktarılmıştı.

ÖLENLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Belçikalı bir kadının, Barcelona saldırısında hayatını kaybedenlerden biri olduğu açıklandı.

Belçika Başbakan Yardımcısı Didier Reynders, Belçikalı kadının ölümünü doğrularken, ailesine ve arkadaşlarına Twitter'dan taziyelerini iletti. 

​Reynders ölen kişinin adını açıklamazken, saldırıda hayatını kaybeden başka Belçikalı olup olmadığı da henüz bilinmiyor. 

CIA UYARMIŞ

El Periodico'nun haberine göre, CIA, Mossos yerel polisini terör saldırısı konusunda 2 ay önce uyarmış ve Barcelona ile özellikle Las Ramblas'ın hedef olabileceğini söylemişti.

İspanya'da Katalonya özerk yönetimine bağlı Barcelona'nın 'İstiklal Caddesi' Las Ramblas'ta minibüsle düzenlenen saldırıda 13 kişi ölmüş, en az 100 kişi yaralanmıştı.

Minibüs sürücüsü hala bulunamazken, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.