Barcelona saldırısında şüpheli 'imam aranıyor'

Barcelona saldırısında şüpheli 'imam aranıyor'

Barcelona'da meydana gelen saldırının ardından polis operasyonlarına devam ediyor. İspanyol Polis yetkilileri, Barcelona'da gerçekleştirilen ve Cambrils'de engellenen terör saldırıları ile bağlantıları olduğu düşünülen kayıp imam Abdülbaki Es Sati 'nin de şüpheliler arasında olduğunu belirtti.

Barcelona polisi, 13 kişinin ölümü ve 100’den fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı sonrası şüpheliler arasında bir imamın da bulunduğunu bildirdi. Ripoll'deki Abdülbaki Es Sati adlı imamın, gençleri radikalleştirdiği düşünülüyor.
Polis ayrıca, 10 bin nüfuslu Ripoll’ü cihat bağlantılı grupların ve bireylerin yaşadığı şehir olarak  tanımlıyor ve  ‘terör şüphelileri’ için operasyonlarında buraya yoğunlaşacağını duyuruyor.
Söz konusu imamın eski görev yaptığı Ripoll'deki camide bulunan yetkililerin,  camide radikalleşenlerin, Müslümanların içinde yalnızca küçük bir azınlık olduğunu, Es Sati'nin Fas'a dönmek istediğini, ancak geçtiğimiz Salı gününden beri kendisinden herhangi bir haber almadıklarını, söylediği belirtiliyor.

Polis, kayıp olan imamın, geçtiğimiz çarşamba günü Barcelona'da bir evde meydana gelen patlamada ölmüş olabileceğini de belirtiyor.
İspanya Başbakanı, Barcelona’daki son saldırı ile bağdaştırdığı kayıp imam vakkası sonrası sert bir açıklama yaptı ve “Radikal İslam’a aşırı hoşgörü gösterildi” dedi. ‘İslam’ın saptırılmış bir versiyonu’ olarak tanımladığı ideolojiyle mücadele edileceğini söyledi. ‘terör şüphelileri’ için operasyonlarını Ripoll ‘de yoğunlaştıracağını vurguladı.