Almanya'da öldürülen Türk genci için anıt dikildi

Almanya'da öldürülen Türk genci için anıt dikildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de 5 Nisan 2012 tarihinde silahla vurulan ve ırkçı cinayete kurban gittiği tahmin edilen Türk genci Burak Bektaş için öldürüldüğü yerin yakınında bir anıt dikildi.

Neukölln Hastanesinin karşısındaki Rudower ve Möwenweg caddelerinin kesiştiği yerdeki park alanına dikilen anıtın açılış törenine, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, Burak Bektaş'ın annesi Melek Bektaş ve çok sayıda kişi katıldı.

'CİDDİ BİR CİNAYETTEN BAHSEDİYORUZ'

Çelik, burada yaptığı açıklamada, bu konuya karşı kentteki Türklerin de duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Bizi ilgilendiren bir konu. Bu hususun açığa çıkarılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ciddi bir cinayetten bahsediyoruz" dedi.

Anne Melek Bektaş da bu anıtı cinayetin unutulmaması ve bu tür başka cinayetlerin yaşanmaması için önemli bulduğunu belirterek, cinayetin aydınlatılmasını istedi.

'İLGİLİ MERCİLERDEN EDİNEMEDİĞİMİZ O AÇIKLAMAYI TALEP EDİYORUZ'

Burak Bektaş İnisiyatifi tarafından yaptırılan anıtın üzerinde, "Burak, sevgili oğlumuz, kardeşimiz, arkadaşımız seni anılarımızda hep yaşatacağız. Hayatından ve hayatımızdan faili meçhul bir vahşetle koparıldığından beri ilgili mercilerden henüz edinemediğimiz gerekli o açıklamayı talep ediyoruz. Bu içimizi yakan olayın bir an evvel açığa çıkarılmasını istiyoruz. Motif ırkçılık mı?" yazısı Almanca ve Türkçe olarak yer aldı.

Burak Bektaş'ın öldürülüşünün 6. yıl dönümü olan 5 Nisan 2018'de de anıtın yanına bir heykelin yerleştirileceği, heykelin dikilmesi ve çevre düzenlemesi için 17 bin euro'ya ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

ALMAN POLİSİ FAİLİ MEÇHULE DAİR HİÇBİR İZ BULAMADI

22 yaşındaki Burak Bektaş arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada silahla vurularak hayatını kaybetmiş, iki arkadaşı ise ağır yaralanmıştı. Görgü tanıkları, orta yaşın üzerindeki beyaz tenli saldırganın, gençlere ateş açtıktan sonra sakin ve sessiz bir şekilde olay yerinden uzaklaştığını bildirmişti.

Failin henüz bulunamadığı saldırıyı soruşturan Alman polisi, cinayetin ardından faile işaret edebilecek hiçbir iz bulunamadığını söylemişti.