Barış Gücü askerlerinden tecavüz skandalı

Barış Gücü askerlerinden tecavüz skandalı

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerlerine yönelik taciz ve tecavüz suçlamaları bitmek bilmiyor. BM askerlerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde karıştığı yeni vakalar ortaya çıktı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 2014 yılında görev yapan BM Barış Gücü askerlerinin yaklaşık 100 cinsel taciz ve tecavüz suçlaması vakasına karıştığı belirtildi. İddialara göre BM askerleri 4 kızı da bir köpekle cinsel ilişkiye girmeye zorladılar.

ABD yardım kuruluşu "AIDS-Free World"ün uzmanlarına olayla ilgili bilgi veren 3 kız, "Fransız askerler bizi bağladıktan sonra bir köpekle sekse zorladı" ifadelerini kullandılar. Köpeğin tecavüzüne uğrayan 4'üncü kızın daha sonra henüz belirlenemeyen bir hastalıktan dolayı yaşamını yitirdiği belirtildi.

BM daha sert cezalar verecek


BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, konuyla ilgili yayınladığı açıklamasında, iddilar karşısında şoke olduğunu söyledi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad Al Hussein iddiaları "iğrenç ve tiksindirici" olarak niteledi. BM Güvenlik Konseyi bu ay başında Barış Gücü askerlerinin karıştığı cinsel istismar vakalarında daha sert cezaları öngören bir karar almıştı.