Belçikalı avukat doğruladı: Katalan lider burada

Belçikalı avukat doğruladı: Katalan lider burada

İspanya'yı karıştıran Katalonya'nın bağımsızlık referandumu sonrasında tansiyon AB içinde yükseliyor. Bugün Belçika'ya gittiği öne sürülen Katalan lider Carles Puigdemont'nun Brüksel'de olduğu doğrulandı.

Reuters’ın son dakika haberinde, Belçikalı avukat Paul Beckaert açıklamalarda bulundu. İspanyol basını Puigdemont ve 5 bakanının sığınma talep edeceğini duyururken Paul Beckaert, konuyla ilgili yorumda bulundu.

Belçika’nın sığınma hakkı verebileceğini açıklamasının ardından Belçika’ya giden Puigdemont hakkında konuşan Beckaert, “Puigdemont Belçika’da ve benim müşterim” ifadesini kullandı. Belçika’nın batısında görev yapan Beckaert, “İhtiyacı olunca avukatı ben olacağım. Fakat şu anda hakkında özel bir dosya bulunmuyor” dedi.

Katalonya bölgesel idaresinin kontrolündeki yaklaşık 150 kurum ve kuruluşun yönetiminin kayyum atamalarıyla Madrid’e bağlanması beklenirken, görevden alınan Katalan lider Puigdemont ve diğer üst düzey Katalan yetkililer, hakkında ise suç duyurusunda bulunulması ve gözaltına alınmaları olasılığı bulunuyor. Böyle bir gelişmenin Katalonya’da büyük protestolara yol açabileceği ifade edilirken, hafta sonu Belçika Katalan yöneticilere sığınma izni verilebileceğini açıklamıştı.