Berlin'de Rojava temsilciliği açıldı

Berlin'de Rojava temsilciliği açıldı

Suriye'nin PYD denetiminde bulunan Rojava bölgesinde ilan edilen özerk yönetim, Almanya'nın başkenti Berlin'de temsilcilik açtı.

Açılış törenine Rojava Özerk Yönetimi Dışilişkiler Sorumlusu Sinem Muhammed, Kürt siyasetçiler, YNK temsilcisi Siyamen Hariky, KNK üyesi Yılmaz Günay, Rojava’daki siyasi partilerin temsilcileri ile Alman parlamenterler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Fırat Haber Ajansı, temsilciliğin Alman devletinin resmi bilgisi ve onayıyla açıldığını aktardı.
"ROJAVA'NIN ALMANYA İLE İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLMASI İÇİN ÇABALARIMIZ OLACAK"
Açılış töreninde konuşan Rojava Demokratik Özerk Yönetimi Berlin Temsilcisi Sipan İbrahim, büroyu açmalarındaki amacı şöyle özetledi:
“Alman devletiyle diplomasiyi geliştirmek ve Rojava’daki gelişmeleri Almanya halkına doğru aktarmak için böyle bir büronun açılmasını gerekli gördük. Rojava Demokratik Özerk Yönetimi’nin, Almanya ile iyi ilişkiler içinde olması için çabalarımız olacak. Suriye’de yaşanan kriz, mülteciler ve diğer konularda yaşanan sıkıntıları dile getireceğiz. Rojava’da Kürtlerin, Arapların ve diğer halkların kardeşçe yaşadığını Almanya halkına anlatacağız.”
PARİS, KOPENHAG VE WASHİNGTON'DA DA AÇILACAK
Berlin’deki temsilcilikle birlikte Rojava Yönetimi üçüncü diplomatik temsilciliğini de hizmete açmış oldu. Daha önce Moskova ve Stockholm’de temsilcilikler açılmıştı. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da da YPJ temsilciliği açılmıştı.
Rojava Yönetimi, Berlin’in ardından Paris, Kopenhag ve Washington’da da temsilcilikler açmaya hazırlanıyor. Kürt siyasetçiler, bu kentlerde de en kısa sürede açılış yapmayı umduklarını söylüyor.