Bir kadın muhabir daha tacize uğradı!

Bir kadın muhabir daha tacize uğradı!

Jamaikalı ünlü kriket oyuncusu Chris Gayle, Mel McLaughlin'den sonra Charlotte Edwardes'a da canlı yayında asıldı. Ancak Gayle'in bu kez sarf ettiği sözler dünyayı ayağa kaldırdı.

İngiliz kriket takımı West Indies'in oyuncularından Chris Gayle, kadın muhabirlere tacizde bulunmaya devam ediyor. İlk olarak Mel McLaughlin'e çıkma teklif eden Gayle'in, Charlotte Edwardes'a sarf ettiği sözler uzun süre tartışılacağa benziyor.
Bundan dört ay önce takımının oynadığı bir maçtan önce muhabir Mel McLaughlin'in mikrofonuna konuşan Chris Gayle şunları söylemişti: "Bu röportajı özellikle seninle yapmayı talep ettim. Çünkü gözlerini ilk defa canlı görmek istedim. Umarım maçı kazanırız ve beraber içki içmeye gideriz. Utanma bebeğim."
36 yaşındaki Gayle, şimdi de bir başka kadın muhabir Charlotte Edwardes'a sarf ettiği sözlerle gündemde... Kadın spikere sarf ettiği sözler sonrasında dünyayı ayağa kaldıran, özellikle de feminist grupların büyük tepkisini çeken Gayle'in İngiltere'deki kariyeri de tehlikeye girdi.
Edwardes'a verdiği röportaja "Çok büyük bir kriket sopam var. Onu kaldırabileceğini düşünüyor musun? Bence iki elini de kullanman gerekecek" diyerek başlarken, daha sonra sözlerini sertleştirdi.
Gayle, kadın muhabire "Bugüne kadar kaç tane siyahi adamla yattın. Hiç grup yaptın mı?" şeklindeki sorular ile sınırı aştı. Ancak yıldız sporcunun sözleri bunlarla da sınırlı kalmadı. Kadın-erkek ilişkileri hakkında konuşmaya başlayan Gayle, kadınlara bakış açısını da şu sözlerle ortaya dökmüş oldu:
"Kadın kocasını mutlu etmeli... Adam eve geldiğinde yemeği masada olmalı... Çok ciddiyim... Kadın kocasına nelerden hoşlandığını sormalı ve onları yapmalı... Her zaman 'Kocamı nasıl daha mutlu ederim' diye düşünmeli..."
İlk tacizinde özür dilemesine rağmen kulüp tarafından ağır bir para cezasına çarptırılan Gayle'in dünyayı ayağa kaldıran yeni sözleri hakkında nasıl bir karar verileceği merak ediliyor.