Bogdanov: Rusya, Irak'ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyor

Bogdanov: Rusya, Irak'ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'un Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin danışmanı Falih Feyyad'la görüştüğü belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Moskova'da bir araya gelen Bogdanov ve Feyyad, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) durumu ele aldı.
"Görüşmede Irak'ta yürütülen IŞİD'le mücadele operasyonları kapsamında ülkedeki durum ile IKBY'ile ilgili gelişmelere yoğunlaşıldı" denen açıklamada, Bogdanov'un Rusya'nın Irak'ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiği vurgulandı.

BOGDANOV: IRAK'IN SORUNLARI DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ

Bakanlığın aktardığına göre Bogdanov, "Rusya, Irak'ın birliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyor ve ülkedeki tüm sorunların tüm etnik grupların çıkarları göz önünde bulundurularak siyasi diyalog yoluyla çözülmesi yönündeki pozisyonunu koruyor" dedi.

FEYYAD: RUSYA İLE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRME NİYETİNDEYİZ

Feyyad da, Rusya'nın Irak'ta izlediği tutarlı politikayı takdir ettiklerini ve Suriye toprakları da dahil olmak üzere terörle mücadele alanında işbirliğini geliştirme niyetindeki olduklarını ifade etti.