Bolivarcı ordu sokaklarda: YANKEE GO HOME!

Bolivarcı ordu sokaklarda: YANKEE GO HOME!

Venezuela'da düzenlenen askeri tatbikatta, Bolivarcı Ulusal Kuvvetler halkla buluştu. Bu olay ülkede büyük etki yaratırken ABD’nin yalanları da bir bir ortaya çıkıyor…

ABD’nin ve ülkedeki Amerikancı muhalefetin her fırsatta darbeye çağırdığı ordu, bugün Bolivarcı devrimin yanında olduğunu meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro’dan desteğini çekmeyeceğini bir kez daha gösterdi.

Simon Bolivar'ın öncülüğünde Latin Amerika'nın İspanya'dan bağımsızlığı için verdiği mücadelede bir dönüm noktası olan Angostura (bugünkü Ciudad Bolivar) konuşmasının 200'üncü yıldönümünde Venezuela'da düzenlenen askeri tatbikatta, Bolivarcı Ulusal Kuvvetler halkla buluştu.

Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlerin "İhanet asla, sadakat daima" şeklindeki haykırışı başkent Caracas'ın tüm sokaklarından duyuldu.

Venezuela halkı, askerleri coşkuyla selamlarken, Bolivarcı devrime olan bağlılıklarını da alkışlarıyla ifade etti.

ABD’NİN 'İNSANİ YARDIM' YALANI
Öte yandan ABD’nin Venezuela’da başlattığı darbe girişimini ‘başarıya ulaştırmak’ için pompaladığı yalanlar tek tek ortaya çıkıyor. ABD ve Kolombiya kaynakları, Venezuela ve Kolombiya arasındaki bir köprüden görüntüler paylaşarak, köprünün Venezuela tarafından kapatıldığını, Venezuela'nın "Kolombiya'dan ABD yardımlarının geçişini engellediğini" öne sürüyordu. Konteyner ve petrol tankerleriyle kapatıldığı görülen köprünün hiçbir zaman trafiğe açılmadığı ortaya çıktı.

POMPEO DA PAYLAŞMIŞTI
Tienditas Uluslararası Köprüsü'ne ait görüntüler ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından da paylaşılmıştı. Pompeo, "Maduro rejimi açlıktan ölen insanlara yardımların ulaşmasına izin vermeli" diyerek Venezuela'yı suçlamıştı. Blog yazarı Justin Emery ise, köprüye dair yaptığı paylaşımda "Hiç açılmamış bir köprü uluslararası haberlerle darbeyi desteklemek için kullanıldı" ifadelerini kullandı.

Köprünün Kolombiya'da bulunan Cucuta ile Venezuela'da bulunan Ureña'yı birleştirmek için inşa edildiği, inşaatın 2016 yılında sonlandığı ancak o sırada iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmuş olması sebebiyle köprünün hiç açılmadığı aktarılıyor. Öte yandan aynı bölgede iki köprünün açık ve işlek durumda olduğu açıklandı. (Dış Haberler)