Diyanet 'bonkör' çıktı: Bitmeyen camiye...

Diyanet 'bonkör' çıktı: Bitmeyen camiye...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yedi yılda sağladığı 9 milyon 300 bin lira kaynağa karşın yapımı tamamlanamayan Uşak Üniversite Camii’nin yarım kalan inşaatına yeniden başlandı.

Mustafa Mert Bildircin / Birgün - Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Uşak Üniversitesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan cami için Uşak Müftülüğü aracılığı ile devreye girdiği öğrenildi. Diyanet’in yalnızca bu yıl 1 milyon 500 bin lira ödenek sağladığı caminin tamamlanması için yüklenici firmayla yeni bir sözleşme daha imzalandığı ortaya çıktı.

Dini yüksek ihtisas ve eğitim merkezleri hizmet binalarının “fonksiyonlarını ve mekân kalitesini artırmak” amacıyla 31 milyon 500 bin lira harcayan ve rekor bütçesini kısa zamanda tüketen Diyanet’in 2015 yılında 3 milyon liralık rekor ödeme yaptığı Üniversite Camii’nin 2018 yılı içinde açılacağı öğrenildi.
Şehir genelinde sayısı 553 olan ve bu yıl 10 caminin daha ekleneceği 242 bin nüfuslu Uşak’ta maliyeti 10 milyon lirayı aşan Üniversite Cami’nin çevre düzenlemesinin de Uşak Üniversitesi tarafından yapılacağı ileri sürüldü. Bu yöndeki beklentisini dile getiren Uşak Müftüsü, caminin yüksek maliyetini ise, “Belki borçlanacağız ama halkımız bizi mağdur etmeyecektir. Ben Uşak halkını tanıyorum. Uşak halkı bu konuda fedakâr” ifadeleriyle savundu.