Böyle canilik görülmedi: IŞİD küçük çocuğu pişirip annesine yedirdi

Böyle canilik görülmedi: IŞİD küçük çocuğu pişirip annesine yedirdi

Iraklı Ezidi vekil Vian Dakhil, IŞİD'in Ezidilere yönelik soykırımı hakkında yeni ayrıntılar paylaştı. Buna göre IŞİD, esir aldığı Ezidi bir kadına kendi çocuğunu yedirdi.    

IŞİD’in Irak’ta Ezidilere yönelik zulmüne yönelik yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Önde gelen bir Ezidi milletvekili, IŞİD militanlarının üç gün boyunca aç bıraktıkları bir kadına kendi çocuğunu ‘yedirdiklerini’, 10 yaşındaki bir kız çocuğuna da ailesinin önünde tecavüz edildiğini anlattı.

Ezidi vekil Vian Dakhil, Mısır televizyonu Extra News ile söyleşisinde, dehşet verici ayrıntıları kurtarılan Ezidilerin hikâyelerini anlatırken aktardı. Dakhil, şu ifadeleri kullandı:

“IŞİD’in elinden kurtarmayı başardığımız kadınlardan biri, bir zindanda üç gün boyu aç ve susuz bırakıldığını anlattı. Sonra ona bir tabak pilav ve et getirmişler. Çok aç olduğu için yemeği yemiş. Yemeği bitirdiğinde ona şöyle demişler: ‘Senden aldığımız bir yaşındaki oğlunu pişirdik ve biraz önce onu yedin.”

Dakhil’in anlatımına göre, yedi kız kardeşten biri olan Ezidi bir kadın da, 10 yaşındaki kardeşine tüm ailenin önünde tecavüz edilmesine tanık oldu.

IŞİD, Irak’ta yayılmaya başladığı Ağustos 2014’ten bu yana yaklaşık 10 bin Ezidi’yi öldürdü ya da kaçırdı.