Brexit İngiltere'yi 'böldü': Londra Belediye Başkanı Han otonomi istiyor

Brexit İngiltere'yi 'böldü': Londra Belediye Başkanı Han otonomi istiyor

Brexit, referandum vaadiyle seçimi kazanan Başbakan David Cameron’ın hiç ummadığı sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Londra’nın bağımsız olması için açılan imza kampanyasını ardından kentin ilk Müslüman belediye başkanı olan Sadık Han, daha fazla özerklik istedi.

İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla sonuçlanan 23 Haziran referandumunun ardından konuşan Londra Belediye Başkanı Sadık Han, başkentin karşılaşabileceği sorunları en aza indirmek için yönetimde daha fazla yetki istedi istedi. The Times CEO Zirvesi’nde aralarında ülkenin önemli işadamlarının da bulunduğu bir topluluğa hitap eden Han, “Şu anda Londra için daha fazla otonomi talep ediyorum. Şehrimizin ekonomisini önündeki belirsizlikten korumak istiyorum” diye konuştu. Han, Londra’nın ‘kontrolü yeniden ele alması’ gerektiğini savundu.
Londra’nın bağımsız olmasını fikrinden hoşlanabileceğini itiraf eden Han, “Bugün için Londra Otoyolu’na sınır kontrol noktası koymayı planlamıyorum. Ama tüm Londralılar adına, başkent için daha fazla özerklik talep ediyorum” dedi.
Başkentin mali sorumluluk ve vergi zammı gibi konularda yetki alanının genişletilmesini isteyen Han ayrıca, Londra ile Brüksel arasındaki ayrılık müzakerelerinin hızla sonlandırılması gerektiğini söyledi.
Brexit'in ardından başlatılan 'Londra bağımsız' olsun kampanyasına 175 bin kişi imza vermişti.