Camiye bombalı saldırı... Çok sayıda ölü ve yaralı 

Camiye bombalı saldırı... Çok sayıda ölü ve yaralı 

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda camiye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 155 kişi öldü. Görgü tanıkları, sağlık ekiplerinin olay yerine doğru hareket ettiğini belirtti

Mısır'ın Ariş kentinde bir camide meydana gelen patlamada en az 85 kişinin öldüğü 75 kişinin yaralandığı belirtildi. Ariş'in batısındaki Bir el Abed kasabasındaki El Ravza camisini hedef alan saldırganlar, cuma namazı sırasında önce patlayıcıları infilak ettirdi. Mısır resmi haber ajansı, Ariş kentindeki Ravza Camisi yakınında meydana gelen patlamada ölü sayısının 155'e yükseldiğini bildirdi. Onlarca yaralı var. 

Görgü tanıkları olay yerindeki yaralıları yakındaki hastanelere götüren ambulansların bulunduğunu bildirdi.

Reuters’e konuşan görgü tanıklarının açıklamasında göre saldırganlar Gazze sınırına yakın Ariş kentinin batısındaki Bir el Abed’de bulunan El Ravdah camisine cuma namazı sırasında saldırdı.

Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bir bombayı infilak ettirdiğini ayrıca camidekilere 4 adet arazi aracından ateş açtıklarını aktardı.

Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi.

Mısır'ın kuzeyindeki Sina yarımadasında bir camide cuma namazı sırasında saldırı gerçekleşti.

Şüpheli militanların Bir el Abd'daki El- Rawdah camisine bomba atıp ateş açtığı belirtildi. 

Yıllardır çalkantının dinmediği Sina Yarımadası, Ensar Beyt el Makdis adlı örgüt, üç yıl önce adını değiştirerek IŞİD'e katıldığını duyurmuştu.

Teröristler, 2014'ten bu yana bölgede yüzlerce asker ve polisi öldürdü. IŞİD bağlantılı grup, aynı zamanda Hristiyan kiliselerine de bombalı saldırılar düzenledi.