CIA Direktörü Brennan: IŞİD'in Türkiye'de terör eylemlerini yayma nedeni var

CIA Direktörü Brennan: IŞİD'in Türkiye'de terör eylemlerini yayma nedeni var

CIA Direktörü John Brennan, Türkiye'yi yasa boğan havalimanı saldırılarının üzerinden sadece dört saat sonra Yahoo News'e konuştu. Yayın Yönetmeni Yardımcısı Daniel Klaidman'a karargâhından mülakat veren Brennan, "IŞİD'in Türkiye'de terör eylemlerini yayma amacı taşıdığını" söyledi.

Brennan, “Türkiye havalimanında yaşananlara bakın. Bunlar intihar yeleği. Bir intihar yeleği üretmek çok zor değil… Belli bir düşmanınız ve kaçmayı umursamayan insanlarınız varsa, ölecekleri hissiyle işe giren, bu, gerçekten saldırıları önleme bakımından stratejinizi karmaşık hale getiriyor” dedi.

IŞİD’in benzer saldırıları ABD’de düzenlemesinin kendisini şaşırtmayacağını söyleyen Brennan, IŞİD’in Türkiye’de terör eylemlerini yayma nedeni taşıdığını söyledi.

Brennan, bu öngörüsünü ise şu sözlerle açıkladı:

“Türkiye yabancı savaşçıların geçişi konusunda sert önlemler alıyor. Ve koalisyonun bir parçası, topraklarının koalisyon uçakları tarafından kullanılmasına izin veriyor. Bu nedenle IŞİD’in karşı saldırı için çok fazla nedeni var.”

Suriye lideri Beşar Esad’ın güç kaybetmekten ziyade güçlendiğini de sözlerine ekleyen Brennan, şunları söyledi: “Geçen yıl muharebe meydanında oldu yere göre; o (Esad), bugün daha iyi ve daha güçlü.”