CIA Direktörü: Süleymani'ye mektup gönderdim, açmadı 

CIA Direktörü: Süleymani'ye mektup gönderdim, açmadı 

Baş hedeflerinden biri olan İran'ın ünlü komutanı Kasım Süleymani'ye mektup gönderdiğini söyleyen Mike Pompeo ''Mektubu açmamasından dolayı kalbim kırılmadı'' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na getirileceği iddia edilen ve İran'la savaş yanlısı tutumuyla tanınan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, ünlü İranlı general Kasım Süleymani'ye mektup yazdığını söyledi. Pompeo, İran Devrim Muhafızları'nın yurtdışı operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'nü komuta 

BİZİ TEHDİT ETMİŞTİ'
Washington Post'un duyurduğu ve İran'ın İngilizce yayın yapan kanalı Press TV'ye de yansıyan habere göre Ronald Reagan Başkanlık Vakfı'nda konuşma yapan CIA Direktörü şunları söyledi: ''(Süleymani'ye) bir not gönderdim. Gönderdim çünkü kendisi kontrolündeki güçlerin Irak'taki Amerikan çıkarlarını tehdit edebileceğini ima etmişti. Mektubu açmayı reddetti, dürüst olmak gerekirse bu yüzden kalbim kırılmadı.'' 

'SENDEN HESAP SORARIZ'

Pompeo ''Bu mektupla ona iletmek istediğimiz, kendisi ve İran'ı sorumlu tutup hesap soracağımızdı. Kendisinin ve İran liderliğinin bunu kristal netliğinde anlamasını garantilemek istedik'' diye devam etti.

'IŞİD'E KARŞI SAVAŞIN SAHADAKİ BEYNİ'

Irak, Suriye, Lübnan'da IŞİD ve diğer cihatçılara karşı sahada verilen savaşı komuta eden Süleymani'den bazı kesimlerde 'efsane' diye söz ediliyor.