Çin'in ünlü işadamı, bir maymun tarafından öldürüldü

Çin'in ünlü işadamı, bir maymun tarafından öldürüldü

Çin'in en bilindik tatlı markalarından "Beyaz Tavşan"ın eski başkanı Weng Mao'nun, Henan bölgesinde bir maymun tarafından öldürüldüğü açıklandı

Guan Sheng Yuan Grup tarafından üretilen Çin’in en bilindik tatlı markalarından “Beyaz Tavşan”ın eski başkanı Weng Mao’nun, Henan bölgesinde yaptığı doğa turnesi sırasında, bir maymun tarafından kayalıklara atıldığı belirtildi. South China Morning Post gazetesinin haberine göre, 67 yaşındaki Weng acilen bölgedeki bir hastaneye kaldırıldı; ancak buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haber Çin’de sosyal medyada hızla yayıldı. Zira “Beyaz Tavşan” markası ve derneği 1960′larda meşhur olmuştu. Weng ise şekerin üreticisi Guan Sheng Yuan Grup şirketinin 1990′dan 2010 yılına kadar genel müdürü olarak görev yapmıştı.
Öte yandan yerel medya, Weng’in emekliliğinde fotoğrafçılığı bir hobi olarak yaptığını yazdı. Haberde, Weng’in Yuntai Dağı’nda yaptığı doğa turnesinde, vahşi maymunların turistlere ait yiyecekleri alabilmek için yanlarına yaklaştığı belirtildi. Bu sırada ise Weng’in bir maymun tarafından kayaklıklardan aşağı atıldığı aktarıldı.