Cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan yapımcı Weinstein'ın 91 kişilik listesi ortaya çıktı

Cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan yapımcı Weinstein'ın 91 kişilik listesi ortaya çıktı

ABD'de 50'den fazla kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın olaylar ortaya çıkmadan aylar önce ekibiyle birlikte kendisine yönelik olası suçlamaların üstünü örtmek için 91 kişilik bir 'susturulacaklar' listesi hazırladığı ortaya çıktı.

İngiliz Observer gazetesinin ele geçirdiği ve Hollywood film sektöründen 91 kişinin isminin bulunduğu listenin, Weinstein'ın bu kişilerin kendisi hakkında cinsel taciz veya tecavüz suçlamasında bulunup bulunmayacağı veya kamuoyuna bir açıklama yapıp yapmayacağını araştırılması için avukatlar ve casuslardan oluşan ekibine verdiği liste olduğu belirtiliyor.

Oyuncu, yayıncı, yapımcı, finansman sağlayıcı ve film sektöründe çalışan 48'i kadın 91 kişilik listenin ilk suçlamalrın yapıldığı New York Times makalesinden 9 ay önce  yapılmış olması Weinstein'ın suçlamalar ortaya atılmadan önce konuya ilişkin bir strateji geliştirdiği şeklinde yorumlanıyor.

Kasım başında New Yorker'dan Ronan Farrow adlı gazeteci yapımcıya karşı suçlamada bulunabilecek kişileri engellemek için Weinstein için çalışan eski Mossad ajanlarının ve avukatlarının gizli ağını deşifre eden bir habere de imza atmıştı.

Weinstein'ın ekibinin listede kaç isimle iletişime geçmeyi planladığı ya da kaçıyla iletişime geçtiği ise netlik kazanmadı.
Weinstein ve ekibinin hazırladığı belirtilen listenin bir bölümü

Ancak Observer, adını açıklamadığı 2 kişinin ifadeleri doğrultusunda son 30 yılda Weinstein'ın şu ana kadar kendisini cinsel taciz ve istenmeyen fiziksel temasla suçlayan 8 kadınla 'sessiz kalma anlaşması' yaptığını da vurguladı.

ÖNCELİK VERİLMESİ GEREKEN İSİMLER KIRMIZI İLE VURGULANMIŞ
Weinstein kendisini taciz ve tecavüzle suçlayanların peşine 'ajan taktı'
2017'nin başlarında hazırlanan listede Weinstein'i tecavüzle suçlayan ünlü oyuncu Rose McGowan, 1991 yılında Dublin ve Londra'daki otellerde Weinstein'ın kendisini mesajlarla taciz ettiğini öne süren Laura Madden ve Weinstein'ın kendisine tecavüz ettiğini söyleyen Annabella Sciorra da bulunuyor.
Listede 50'den fazla ismin kırmızı renkle vurgulandığı ve bunun araştırmacılar tarafından öncelik verilmesi gerektiği anlamına geldiği aktarılıyor.

Weinstein'ı ilk olarak halka açık bir şekilde suçlayan McGowan ve Madden'in de isimleri kırmızıyla belirgin hale getirilenler arasında. 

Observer, adını açıklamadığı 2 kişinin ifadeleri doğrultısında son 30 yılda  Weinstein'ın şu ana kadar kendisinin icinsel taciz ve istenmeyen fiziksel temasla suçlayan 8 kadınla 'sessiz kalma anlaşması' yaptığını da vurguladı.