Cinsel tacize karşı omuz omuza!

Cinsel tacize karşı omuz omuza!

Pazar günü düzenlenecek Golden Globes'a katılacak ünlü isimler, gecede sadece siyah giyecekler...

Hollywood’ta yaşanan cinsel taciz skandalı, 2017’ye damgasını vurmuştu. Aralarında Natalie Portman, Emme Stone, Gwyneth Paltrow, Rose McGowan, Angelina Jolie ve Ashley Judd gibi dünyaca ünlü yıldız oyuncuların da olduğu 300’den fazla kadın oyuncu, yönetmen ve senarist tarafından tacize uğradığın söylemişti. Hatta ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein ve ABD’li aktör Kevin Spacey gibi bir çok kişinin adının karıştığı taciz iddiaları, tüm dünyada şok etkisi yaratmıştı.

Olayların üstü kapandı gibi görünse de, ünlü kadın oyuncular, cinsel tacizle mücadele etmek için ‘Time’s Up’ adlı bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında ilk etapta 13 milyon dolar bağışta bulunuldu. Bu para ile, cinsel istismara maruz kalanlara yasal destek sağlanacak. Kampanyanın bir diğer ayağının ise pazar günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Taciz iddiaları Golden Globes yani Altın Küre Ödül Töreni’nde de etkisini gösterecek. Zira erkeklerin iktidar gösterisine göz yummayacaklarını göstermek isteyen dünyaca ünlü Hollywood starları, pazar günü düzenlenecek ödül törenine siyah giyinerek gelecek ve bir kez daha taciz konusuna dikkat çekecek, protestoda bulunacak.

Meryl Streep, Jessica Chastain, Helen Mirren, Emma Stone, Nicole Kidman ve Reese Witherspoon gibi isimlerin önderliğinde gerçekleşmesi planlanan sessiz protestoya pek çok kadının katılması bekleniyor. Zira, protestodan sonradan haberi olan ünlü oyuncuların son dakikada kıyafetlerini siyaha çevirdikleri de konuşuluyor…