Cinsiyetçilik her yerde: 8 yaşındaki kız çocuğuna dans engeli!

Cinsiyetçilik her yerde: 8 yaşındaki kız çocuğuna dans engeli!

İran'da dans eden 8 yaşındaki kız çocuğunun gerici bir 'kadın' görevli tarafından sert bir dille uyarılması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Görevli kadın, bununla da yetinmeyip "Dans yasak, kırmızı çizgi" diye ekledi.

Yurt Haber Merkezi

Özellikle kadınlara ve kız çocuklarına yönelik ağır kurallar bulunan İran'da çekilen bir görüntü cinsiyet eşitsizliğini gözler önüne serdi. Erkeklerin kadınlardan daha üstün tutulduğu bir anlayışla yönetilen İran, daha önceleri kadınlara yapılan işkencelerle gündeme gelmişti.

Son olarak gündeme gelen videoda, bir etkinlikte müziğin ritmine kapılıp dans eden 8 yaşındaki bir kız çocuğu, görevli olduğunu söyleyen kadın tarafından sert bir dille uyarılıyor. O sırada, orada bulunan bir turist ise bu olayı kameraya alıyor ve küçük kızı savunuyor.

'DANS YASAK, KIRMIZI ÇİZGİ'

Dans etmenin kültürel bir etkinlik olduğunu söyleyen turist, görevli kadına yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ancak bu duruma alışan ve 8 yaşındaki kız çocuğunun dans etmesinden rahatsız olacak kadar gerici bir düşünceye sahip olan kadın, dans etmenin yasak olduğunu dile getiriyor.

İşte o anlar: