CNN International, kural ihlalinde bulundu!

CNN International, kural ihlalinde bulundu!

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), CNN International televizyonunun Rusya'daki eylemlerinde yayın kuralı ihlali yaptığını tespit etti.

Roskomnadzor'dan yapılan açıklamada, CNN'in Rusya kitle iletişim kanunu ihlalinde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada "Konuyla ilgili kanal yetkilileri Rozkomnadzor'a çağrıldı" ifadeleri kullandı.

İhlallerin Roskomnadzor'un CNN'in Rusya'daki yayınlarından sorumlu Turner Info and Lifestyle Limited şirketine yönelik denetimleri sırasında saptandığı ve konuyla ilgili uyarı verilip verilmemesi konusunda bir karar alınacağı belirtilen açıklamada, kanal yönetimine ihlallerin ortadan kaldırılması talimatı verileceği ve eylemlerinin izlenmeye devam edileceği bilgisi verildiği ifade edildi.

‘KAPATILMASI DÜŞÜNÜLMÜYOR'

Roskomnadzor Sözcüsü Vadim Ampelonskiy de Sputnik'e yaptığı açıklamada CNN'in sistematik olarak ruhsat verilerini bildirme konusunda ihlallerde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Hiçbir şekilde kanalın kapatılmasından bahsetmiyoruz, ihlallerin ortadan kaldırılması için talimat verildi. Kanalın Rusya kanunlarına uyup uymadığını gözlemlemeye devam edeceğiz. Bu her zaman olan bir ihlal, ancak bu bir tepki vermeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Bu nedenle de onları idari işlemler ve uyarı verilme ihtimali nedeniyle kurumumuza çağırdık."

Rus basınına konuşan Roskomnadzor Başkanı Aleksandr Jarov da iki uyarıdan sonra kapatma prosedürlerinin uygulamaya geçirildiğini belirterek şimdilik bir ihlalin söz konusu olmadığını doğruladı.