Çocuklarının adlarını Kudüs, Filistin ve Başkent koydu

Çocuklarının adlarını Kudüs, Filistin ve Başkent koydu

Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından sokakları doldurmuşken, Filistinli bir çift de bu kararı protesto etmek için üçüz doğan çocuklarının adlarını Kudüs, Filistin ve Başkent koydu.

Han Yunus’da yaşayan Nidal ve İslam al-Siqaly çifti, üçüz bebeklerine Kudüs, Filistin ve Başkent isimlerini koydu ve sembolik davranışlarını anayurtlarına karşı yapılan saldırılarını protesto etmek ve Trump’ın karşısında olduklarını ifade etmek için gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Baba Nidal, “Yaptığım şey yeterli değil, Filistin için kendimi, çocuklarımı, eşimi, her birimizi feda ederim” açıklamasında bulunurken, diğer aile fertlerinin isimlerinin de sembolik isimler olduğunu söyleyerek, “Örneğin benim adım Nidal (Arapça “mücadele”) eşim İslam, büyük kızım Dalal Mughrabi (Filistin Kurtuluş Örgütü militanı)” dedi.

YENİ BİR ÇOCUK OLURSA İSMİ 'EBEDİ' OLACAK

Sol'un haberine göre anne İslam, Nidal ile aynı duyguları paylaştıklarını ifade ederek “İnşallah yeni bir kız çocuğumuz olursa onun da adına “Ebedi” koyacağız ki, Kudüs Filistin’in ebedi başkenti olarak kalsın” dedi.

Üçüz bebekler, geçtiğimiz yılın sonunda Trump’ın verdiği kararı takip eden günlerde dünyaya gelmişti.