Devlet Başkanı'na savaş açtı

Devlet Başkanı'na savaş açtı

Türkiye'de de konser veren Venezuela'nın dünyaca ünlü şefi Gustavo Dudamel ile devlet başkanı Maduro birbirine girdi. Maduro, kendisini eleştiren maestro hakkında "Umarım Tanrı onu affeder" dedi.

Dünyanın sayılı orkestra şeflerinden Gustavo Dudamel, bir dönem desteklediği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile polemiğe girdi.

Mayıs ayında Maduro’ya karşı olduğunu söyleyen ve ülkesinde yaşanan şiddet olayları dolayısıyla Maduro’yu eleştiren Dudamel, “Sesimi yükseltiyorum” başlıklı bir makale yazmış ve Maduro’ya şiddeti azaltması çağrısında bulundu. Dudamel, “Ülkemiz acilen demokratik düzeni sağlamalı ve çocuklarımıza sosyal barışı, güveni ve geleceği garanti etmeli” ifadesini kullandı.

Dudamel’in bu makalesinin ardından Maduro, katıldığı bir etkinlikte Dudamel’e çok sert çıktı. Maduro, “Umarım Tanrı onu affeder. Siyasete hoş geldin Gustavo Dudamel. Ama etik kuralları çerçevesi için davran yoksa kendini gençlerin içinde bulunduğu El Sistema gibi güzel bir hareketin kurucusuna saldırırken bulursun” dedi.

Maduro’nun burada sözünü ettiği El Sistema, Dudamel’in de eğitim gördüğü müzik eğitimi programı. Konuya hakim uzmanlar Maduro’nun bu açıklamasıyla birlikte Dudamel’i tehdit ettiğini vurgularken, 40 yıldan beri yaklaşık 400.000 çocuğu müzikle tanıştıran sistemin de yakında kaldırılabileceğini öne sürdü.