Die Welt: Erdoğan aklını kaçırmış olmalı

Die Welt: Erdoğan aklını kaçırmış olmalı

Almanya'da yayınlanan bir siyasi tartışma programı, Alman gazetecilerin ve halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki memnuniyetsizliğini gözler önüne serdi.

Die Welt'teki habere göre, Türkiye ile AB arasındaki anlaşma, Kürtlere yönelik operasyonlar, Türkiye'nin uluslararası arenadaki durumu gibi konular üzerinden Erdoğan'ın iç ve dış politikadaki uygulamalarının tartışıldığı programda, en büyük tepki Ankara'nın basın özgürlüğü konusundaki eylemlerine gösterildi. Alman gazeteci Ulrich Kienzle, "Erdoğan, klinik vaka. Hakaret nedeniyle iki bin kişiye dava açan bir kişi aklını kaçırmış olmalı" ifadelerini kullandı.

Kienzle'ın Erdoğan'ı 'neo-sultan" olarak tanımladığını yazan Die Welt, "Görünen o ki Alman gazeteci, Erdoğan'ın dava açtığı iki bin kişi arasına girmekten korkmuyor" ifadelerine yer verdi.

'TÜRKİYE'DE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ'


Tartışmada yer alan diğer katılımcıların sözlerine de yer verilen haberde, "Bugünkü şartlarda Türkiye'de demokrasiden söz edilemez. Keza ülkede hapse giren gazetecilerin sayısı, işe giren gazetecilerin sayısından daha fazla" ifadeleri yer aldı.

'ERDOĞAN'I SADECE BİR KİŞİ SAVUNDU'

Öte yandan Die Welt, tartışma sırasında Erdoğan'ı sadece bir kişinin savunduğuna dikkat çekti. Gazete, Türk kökenli Alman siyasetçi Ozan Ceyhun'un Erdoğan'ın Türkiye'nin demokratikleşmesi için sunduğu katkıdan övgüyle söz ettiğini, eleştirilere sakin ve soğukkanlı bir biçimde yanıt verdiğini aktardı. Haberin sonunda, "Ceyhun'un yaptığı açıklamalara bakılırsa, gelecekte Türk hükümetiyle diyalogu desteklemek kolay olmayacak gibi görünüyor" yorumu yapıldı.