Donetsk liderine suikast: 'Arkasında ABD var'

Donetsk liderine suikast: 'Arkasında ABD var'

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk lideri Aleksandr Zaharçenko'nun bugün Donetsk'in merkezindeki bir restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybettiği belirtildi.

Sputnik'e açıklama yapan Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) güvenlik güçlerinde bir kaynak, "DNR Başkanı Aleksandr Zaharçenko, Separ kafesinde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti. Gelir ve Vergiler Bakanı Timofeyev yaralandı" dedi.

'SUİKASTIN ARKASINDA ABD VAR'

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) Başkanı Aleksandr Zaharçenko'nun suikasta kurban gitmesinin ardından, DNR Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin ABD'yi suçladı.

Rossiya-1 televizyonuna konuşan DNR Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin, ''Zaharçenko cinayeti ABD’nin organizasyonu. Onlar doğrudan bu süreçte yer aldı'' dedi.

Basurin, ''Cinayetin temel amacı, cumhuriyetimizin içindeki ve cephe hattındaki durumu istikrarsızlaştırmak'' vurgusu yaptı.

DNR Komutanı, Ukrayna ordusu ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’ya, ''Hiçbir şey yapamazsınız. Cumhuriyetimizin sınırlarını koruyoruz'' diye seslendi.