Dünya Trump'ın kızı Ivanka'nın bu iğrenç gülüşünü konuşuyor…

Dünya Trump'ın kızı Ivanka'nın bu iğrenç gülüşünü konuşuyor…

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, seçim vaadini gerçekleştirdi. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından İsrail'deki Amerikan elçiliği Kudüs'e taşındı.

Törende Trump yoktu, video mesajı yayınlandı. Trump, "Daha önce yapılması gerekirdi" dedi. Kalıcı barış konusunda da mesaj verdi. Kudüs'teki törene Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner katıldı. Öte yandan büyükelçiliğin açılışı sırasında İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere uyguladığı 'katliam' da devam ediyordu. ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka, büyükelçilik açılışı sırasında gülücükler saçarken, Filistinli protestocuların üzerine gerçek mermiler yağıyordu.

ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliği düzenlenen törenle işgal altındaki Kudüs’e taşındı.

Törene İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD tarafından Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Başkan Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile kızı Ivanka Trump’ın yanı sıra 4 Cumhuriyetçi senatör katıldı.

Demokratlardan hiçbir senatörün törende yer almaması ise dikkat çekti. Törene davet edilen 86 ülkenin büyükelçiliğinden sadece 32’si büyükelçi veya diplomat düzeyinde katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, büyükelçiliğin açılışı için hazırlanan görüntülü mesajında, İsrail’in kuruluşundan beri Kudüs’ü başkent olarak kabul ettiğini belirterek, “İsrail her bağımsız ülke gibi kendi başkentini kararlaştırma hakkına sahiptir” dedi.

Kutsal yerlerin mevcut statükosunun korunmasına vurgu

“İsrail’in başkenti Kudüs’tür” diyen Trump, bununla birlikte Mescid-i Aksa dahil Kudüs’teki kutsal yerlerin mevcut statükosunun korunmasına bağlı olduklarını dile getirdi.

Trump ayrıca, Filistin ile İsrail arasında kalıcı bir barıştan yana olduklarını kaydederek, “ABD kalıcı barışın sağlanmasına sadık kalmaya devam ediyor” diye konuştu.

Öte yandan Filistin’de ulusal yas ve genel grev ilan edildi.