Dünyaca ünlü fizikçinin yayınlanmamış makalesi gündemde

Dünyaca ünlü fizikçinin yayınlanmamış makalesi gündemde

Yaşamını yitiren fizik profesörü Hawking'in yayınlanmamış makalesinin, başka evrenlerin varlığına ilişkin yeni buluşlar ortaya koyabileceği iddia edildi.

76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking'in henüz basılmamış bir araştırma makalesi olduğu ortaya çıktı. Hawking'in makalede bahsettiği yeni teorisinin başka evrenlerin varlığına dair gizemi aydınlatabileceği beklentisi gündemde.

BBC'nin haberine göre, Belçika'daki KU Leuven Üniversitesi'nden Teorik Fizikçi Profesör Thomas Hertog, Hawking'le beraber yazdıkları makalenin bir bilim dergisi tarafından değerlendirilmekte olduğunu söyledi. Makale, Hawking'in 1983'te yayınladığı Big Bang (Büyük Patlama) teorisinde bahsettiği çoklu evren teorisini bir adım öteye götürüyor.

"Sonsuz Şişme'den Yumuşak Bir Çıkış" adı verilen makalede, çoklu Büyük Patlamalar'ın izini sürmek için gereken uzay keşif araçlarının nelere sahip olması gerektiğiyle ilgili matematikçilere fikir veriyor.

Prof. Hertog, bu yeni teoriyle ilgili Hawking'le ortak çalışma yürüttüklerini ve çalışmanın son onayını almak için ölümünden çok kısa bir süre önce Hawking'le buluştuklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta yaşama gözlerini yuman ünlü İngiliz kuramcı Hawking, uzay bilimi, kara delikler ve kuantum fiziğiyle ilgili çalışmalarıyla biliniyordu.