Dünyaca ünlü milyarder Richard DeVos hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü milyarder Richard DeVos hayatını kaybetti

Türkiye'de de operasyonu olan Amway'in kurucusu Richard DeVos, ABD Eğitim Bakanı Betsy DeVos'un da kayınpederi, NBA takımlarından Orlando Magic'in de sahibiydi

Amway'in kurucusu ünlü milyarder Richard DeVos, 92 yaşında hayatını kaybetti. DeVos'un enfeksiyona bağlı komplikasyon sonucunda vefat ettiğini belirttildi. ABD Eğitim Bakanı Betsy DeVos'un da kayınpederi olan DeVos,1991 yılından beri NBA takımlarından Orlando Magic'in de sahibiydi.

Kozmetik ve sağlık başta olmak üzere pek çok alanda doğrudan satış yapan Amway'in kurucusu, ünlü milyarder Richard DeVos 92 yaşında hayatını kaybetti.
 
Türkiye'de de operasyonu olan Amway, küresel çapta sağlık, güzellik, ev bakımı ve ev teknolojileri gibi alanlar müşterilerine ürün çeşitliliği sağlayan doğrudan satış şirketi olarak hizmet veriyor.

5.5 milyar dolar serveti olan Richard DeVos, aynı zamanda ABD Eğitim Bakanı Betsy DeVos'un da kayınpederi.

HaberTürk'te yer alan habere göre,. aile sözcüsü Nick Wasmiller'in, Richard DeVos'un enfeksiyona bağlı komplikasyon sonucunda vefat ettiğini belirtti.
 
Michigan'da doğan DeVos,  1959 yılında arkadaşı Jay Van Andel ile birlikte Amway şirketini kurmuş ve 1993 yılına dek de yönetim kuruluşu başkanlığını yürütmüştü. 

DeVos ailesi aynı zamanda Orlando Magic'in de sahibi. ​

RİCHARD DEVOS KİMDİR?

4 Mart 1926'da Michigan'da Ethel Ruth (Dekker) ve Simon Cornelius DeVos çiftinden doğan Richard DeVos, Calvin Üniversitesi mezunu olup 2. Dünya Savaşı'nda ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapmıştır.

Cumhuriyetçilere olan yüklü bağışlarıyla bilinen Ricard DeVos, Northwood Üniversitesi mütevelli heyeti ve bir think tank kuruluşu olan Ulusal Siyaset Konseyi üyesiydi. 

1983 ve 1992 yılında iki kez bypass ameliyatı olan Richard Devos'un, Compassionate Capitalism and Hope From My Heart: Ten Lessons For Life is adında bir kitabı bulunuyordu.