CHP Beyoğlu'nda gümbür gümbür geliyor: 'Türküler yarım kalmasın' diye...

CHP Beyoğlu'nda gümbür gümbür geliyor: 'Türküler yarım kalmasın' diye...

İstanbul’da CHP ilçe kongrelerini yarın başlıyor... İlçelerdeki demokrasi yarışı tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’un kalbi olan Beyoğlu'nda CHP İlçe Başkanı Bekir Özcan yeniden aday olurken, YURT'a verdiği mesaj, parti içindeki birlik ve beraberlik oldu.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'na tekrar aday olan Bekir Özcan 2 senelik görev süresini, Kadir Topbaş'ın istifasını, Beyoğlu'nun durumunu ve birçok konuyu YURT'a değerlendirdi.

"TÜRKÜLER YARIM KALMASIN"

"Bizim Kongre sloganımız "Türküler yarım kalmasın' diyen Özcan, "İki yıl önce göreve başladık. O günden bugüne Beyoğlu'nun girilmedik bütün mahallelerine girdik, sokak sokak çalıştık. Referandum çalışmasında gözden çıkarılmış Beyoğlu'nda 324 oy ile 'Hayır'ı kaçırdık. Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşası'nda neredeyse 'hayır' çıktı diyebiliriz. Bu başarımızı taçlandırmak istiyoruz. Beyoğlu'nda CHP iktidarı için yeniden aday oldum" dedi.

KADİR TOPBAŞ AÇIKLAMASI

Veto krizinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden tartışmalı bir şekilde istifa eden Kadir Topbaş'la ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan, "CHP'nin İBB Grubu'nun başında Ertuğrul Gülsever gibi deneyimli bir siyasetçi var. Kendisi de Beyoğlu Belediye Meclis üyesidir. Kendisinin ve CHP Grubu'nun Topbaş'ın istifasında büyük emekleri vardır. Sorgulayan, peşlerine düşen, Bir CHP Grubu var. 'Sadece bir isitifa etme-ettirilme' gibi sunulsa da sonuçta bizim grup başkanvekilimizin, meclis üyelerimizin mücadelesi sonucu bu ortaya çıktı. Mızrak çuvala sığmadı, saklayamadılar dolayısıyla peşinden de istifa geldi" ifadelerini kullandı.

"HER TARAF ÇAMUR İÇERİSİNDE"

Vatandaşın sadece İstiklal Caddesi, Taksim, Gezi Parkı gibi noktaları bildiklerini söyleyen Özcan, her tarafın bitirilemeyen projelerle çamur içerisinde olduğunu da belirterek, "Beyoğlu'nun her tarafı aynı durumda. Adeta atıl bırakılmış, terk edilmiş, belediyecilik anlamında terk edilmiş, proje üretilemeyen, üretilse de yanlış üretilen ve yapılan her kentsel dönüşüm projesi bir şekilde iptale uğrayan bir ilçe pozisyonunda. Artık sorunlar kangrenleşmiş durumda" şeklinde konuştu.

"BEYOĞLU'NU İTİBARSIZLAŞTIRMA GİBİ BİR YÖNTEM SEÇİLMİŞ"

Beyoğlu'nun kültür ve sanat salonlarının Beyoğlu Belediyesi ve İBB eliyle tek tek yıkıldığını ifade eden Özcan, "eskiden kültürün, sanatın merkezi olan Beyoğlu talan edildi. Taksim Meydanı 23:00 itibariyle işporta tezgahlarıyla doluyor. Beyoğlu'nun insan profilini değiştirmek gibi bir dertleri var. Adeta göçmen istilasına uğruyor. Bunu göçmen karşıtlığı ile söylemiyoruz. Burada asıl amacının Taksim Meydanı'nın, İstiklal Caddesi'ni ve diğer mahallelerine de baktığınızda genel olarak Beyoğlu'nu itibarsızlaştırma gibi bir yöntem seçilmiş, ne yazık ki..." ifadelerini kullandı.

Özcan kamuoyunda günlerce tartışılan Tarlabaşı Projesi içinde şunları söyledi:

ADALET MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesi, yıllardır, tamamlanamayan, bitirilemeyen bir proje. Yakın zamanda da mahkeme tarafından iptal edildi. İptal gerekçesi çok önemli. Hukuksuz olduğu gerekçesiyle, adil olmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Ancak yıllardır, belediyenin bütün kaynaklarını emen bir proje. Belediye burada biraz emlakçılığa soyundu. Projenin en başından beri daire yapıp, daire satmak belediyenin işi değil. Belediye halka yaşanabilir kentler yaratmakla zorunludur. Adalet mücadelemiz devam edecektir. Kentsel dönüşümden tutun sosyal adalete kadar her türlü hukuksuzluğun karşısında adalet mücadelesini sürdüreceğiz.