Dünyanın gözü Tayland'da: 12 çocuktan 6'sı kurtarıldı!

Dünyanın gözü Tayland'da: 12 çocuktan 6'sı kurtarıldı!

Tayland'da mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için başlatılan operasyon kapsamında, toplamda 6 çocuğun kurtarıldığı öğrenildi.

Bugün sabah saatlerinde başlayan kurtarma operasyonunun tıbbi ekibinin bir üyesi tarafından yapılan açıklamada, kurtarılan çocuklarının sayısının 6'ya ulaştığı bildirildi.

10 çocuk ve antrenörü kurtarma çalışması devam ediyor. Khaosod gazetesinin yetkililerine göre, çocukların mağaranın çıkışına ulaşmak için dört kilometreden fazla bir mesafeyi kat etmeleri gerekti. General Kongcheep Tantrawanit tarafından yapılan açıklamada, çocukların güvenli bir şekilde mağaradan çıkarıldıkları bildirildi.Kurtarma operasyonu başladıktan sonra, mağaradan iki ambulansın ayrıldığı görüldü.

Tayland basınında Cumartesi günü çıkan haberlere göre, bir grup uluslararası dalgıç, 12 çocuğun ve futbol koçlarının iki haftadan daha uzun bir süre boyunca mahsur kaldıkları su dolu mağaradan kurtarılması için bir acil kurtarma planı hazırlıyorlardı.

 Tayland'da, 23 Haziran'dan bu yana mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörü kurtarma operasyonu bu sabah başlatılmıştı.

'ÇOCUKLAR HER TÜRLÜ ZORLUKLA YÜZLEŞMEYE HAZIR'

Kurtarma görevinin başkanı Narongsak Osottanakorn, bugün yaptığı açıklamada "Gün bugündür. Çocuklar her türlü zorlukla yüzleşmeye hazır" ifadelerini kullandı. Osottanakorn ayrıca, çocukların bulunduğu yerin de su baskını riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi ve "Bugünden daha fazla hazır olduğumuz başka bir gün yok. Aksi takdirde fırsatı kaybedeceğiz" dedi.