Duterte: İki karım olduğu için maaşım da daha fazla olmalı

Duterte: İki karım olduğu için maaşım da daha fazla olmalı

Filipinler lideri Rodrigo Duterte, çok yorucu olduğunu söylediği devlet başkanlığı görevi için aldığı maaşı az bulduğunu söyledi. Duterte ayrıca, ‘iki karısı olduğu için maaşının daha fazla olması gerektiğini’ savundu.

Filipinler’de yayınlanan Inquirer gazetesinin haberine göre, haftaiçinde Iloilo kentindeki askeri bir tesiste konuşan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, maaşını yetersiz bulduğunu belirtip yemek için ayrıca ücret almadığını da ekledi.

“Çok yoruluyorum fakat buna karşın ne kadar kazandığımı biliyor musunuz? 200 (bin Filipinler pesosu, 3.860 ABD doları)” diyen Duterte, Inquirer’e göre esprili bir dille şöyle devam etti: “İki karım var, bu nedenle bana soracak olursanız ideal maaşım 1 milyon 500 bin olmalı. Şaka yapmıyorum.”

Duterte devlet başkanlığı görevine ilişkin olarak, “Gerçekten çok yorucu. Oradan oraya uçuyor, herkesi selamlıyorsunuz” ifadelerini de kullandı.

​Duterte’nin selefi Benigno Aquino 2016’da, askeri ile sivil personelin maaşlarının artırılmasını öngören bir programa ilişkin bir karar imzalamıştı. Buna göre, ülkenin devlet başkanı 2018’de ayda 298.083 peso (5.753 dolar) maaş alırken, artışla birlikte gelecek yıl ayda 399.739 peso (7714 dolar) maaş alacak.

Duterte’nin eski karısı Elizabeth Zimmerman, kendisini aldatmakla suçladığı kocası ile evliliğinin iptal edilmesi için 1998’de dava açmıştı. Evlilik 2000’de yasal olarak iptal edilmişti. Evliliğin iptal edilmesi, boşanmadan farklı olarak söz konusu evliliğin yasal olarak hiç gerçekleşmemiş olmasını sağlıyor.