Endonezya'da seçim protestoları büyüyor: 6 ölü!

Endonezya'da seçim protestoları büyüyor: 6 ölü!

Endonezya’da devlet başkanlığı seçimlerini protesto eden göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalarda 6 kişi öldü.

Endonezya’da devlet başkanlığı seçimlerini protesto eden göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalarda 6 kişi öldü, 200 kişi yaralandı. Yeniden devlet başkanı seçilen Widodo 'kargaşaya müsamaha göstermeyeceklerini' söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Kompas gazetesinin haberine göre, başkent Cakarta’daki bazı noktalarda, başkan adayı Prabowo Subianto’nun kaybettiği başkanlık seçimi sonuçlarına itiraz eden eylemciler ile kalabalığı dağıtmak isteyen polis arasında çatışma çıktı. Polisin dağıtmak istediği göstericiler, güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Cakarta Valisi Anies Baswedan, başkentte seçim sonuçlarının protesto edildiği gösteriler sırasında çıkan olaylarda bu sabah itibarıyla 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 200 kişinin yaralandığını duyurdu. Vali, en az 20 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Binlerce polisin görevlendirildiği başkentte, protestoların geniş katılımla sürmesi bekleniyor.

WIDODO: OLAYLAR KONTROL ALTINDA

Yeniden devlet başkanı seçilen Endonezya Demokratik Mücadele Partisi (PDI-P) lideri Joko Widodo ise Cakarta’daki olayların ‘kontrol altına alındığını’ duyurdu.

Askeri liderlerin eşliğinde açıklama yapan Widodo, “Bu ülkeyi geliştirmek isteyen herkesle açlışırım ama güvenliği, demokratik süreci ve sevgili ulusumuzun birliğini bozmak isteyenlere müsamaha göstermem” dedi.