'Erdoğan, bölgede provokasyonların önlenmesi için Kiev’e etki etmeli'

'Erdoğan, bölgede provokasyonların önlenmesi için Kiev’e etki etmeli'

Rus parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’nda Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, Cumrhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz bölgesindeki güvenlik işbirliği çerçevesi içinde Kiev’e bu bölgede provokasyonların önlenmesi yönünde etki yapması gerektiğini belirtti.

Şvıtkin, “Karadeniz bölgesindeki güvenliğe gelince sanırım bu kapsamda Erdoğan’ın Ukrayna’yı bu bölgede güvenliğin sağlanması ve provokasyonların önlenmesi konusunda zorlaması gerekiyor” dedi.

Erdoğan’ın Ukrayna’daki açıklamalarının endişe için sebep olmadığını söyleyen Komite Başkan Yardımcısı, “Halihazırda Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerde iyi yönde değişim gerçekleşti. Askeri ve teknik işbirliği alanında oldukça iyi ilişkiler kuruldu ve tarım ürünlerinin sevkiyatıyla ilgili müzakere sürecinde ilerlemeler var” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmeyi de değerlendiren Şvıtkin, Erdoğan’ın ortak basın toplantısında uyuklamasının Türkiye liderinin bu görüşmelere ne kadar önem verdiğini gösterdiğini dile getirdi.

Erdoğan’ın Kırım’la ilgili açıklamalarını da değerlendiren Rus vekil, “Bu sözlere kuşkuyla bakıyorum, çünkü bu tür açıklamalar yapılabilir ama laf başka fiil başka. Birilerin Kırım’ı tanıması veya tanımaması argüman değil, çünkü Kırım Rusya’nın bir parçası” dedi. (Sputnik)