Erdoğan-Trump görüşmesi...Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Erdoğan-Trump görüşmesi...Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İkili ilişkileri etkileyen konularda endişeler konuşuldu. İki ülke arasında güçlü ilişkilerin önemi vurgulandı" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten TSK birliklerinin Afrin şehir merkezinde kontrolü sağlamasının ardından gerçekleşen görüşme iki lider arasında iki aylık aradan sonra ilk telefon görüşmesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görüşmede, ikili ve bölgesel konuların görüşüldüğünü bildirdi.

İBRAHİM KALIN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmeye ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın işbirliği yapmak için atılan adımların sürdürmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır."

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İkili ilişkileri etkileyen konularda endişeler konuşuldu. İki ülke arasında güçlü ilişkilerin önemi vurgulandı" denildi.