Ermenistan ordusu, Azerbaycan'da sivilleri vurdu

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'da sivilleri vurdu

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında Ermeni askerinin ateşkesi ihlal ederek sivil halkın yoğun olarak yaşadığı yerleşim merkezlerine ateş açtığı bildirildi.

Konuya ilişkin Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermeni birliklerinin cephe hattına yakın köylere ağır silahlarla rastgele ateş açarak sivil halkı hedef aldığı ifade edildi.

Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin de buna karşılık verdiği ve gerginliğin halen devam ettiği ifade edildi. Azerbaycan ordusunun Ermenistan’ın birkaç zırhlı araçlarını ve askeri personelini etkisiz hale getirdiği aktarıldı.



Al Jazeera’ye konuşan yetkililer, her iki tarafın da karşılıklı olarak birbirini suçladığını, çatışmanın Dağlık-Karabağ bölgesinde gece saatlerinde başladığını aktardı.

Azerbaycan’da yayın yapan APA haber ajansı ise Ermeni birliklerinin evlere açtığı ateş sonucu bir Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybettiği, bir kişin de ağır yaralandığını duyurdu.

’3 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİASI


Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle sabah saatlerinden itibaren çatışmaların yaşandığı bölgede 3 Ermeni askerin öldürüldüğü de iddialar arasında.

RUSYA’DAN ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN’A TELEFON


Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Azerbaycan ve Ermenistanlı mevkidaşlarını arayarak cephe hattında artan gerginlik ve çatışmaları görüştü. Ria Novonsti’de yer alan habere göre Şoygu, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan’ı telefonla aradı. Telefon görüşmesinde dün gece Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında yaşanan gerginliğin görüşüldüğü bildirildi. Bölgedeki gelişmelerin Rusya Savunma Bakanlığı tarafından takip edildiği ve görüşmede gerginliğin sonlandırılması yönünde atılacak acil adımların ele alındığı vurgulandı.