Eşini aldatmamak için Elon Musk'tan yardım istedi

Eşini aldatmamak için Elon Musk'tan yardım istedi

Seks bağımlısı eşini aldatmamak için ilginç bir çözüm buldu. Eşini aldatmak istemeyen kişi Elon Musk'a başvurdu.

Eşini defalarca aldattığını sosyal medya platformu Reddit'te itiraf eden bir kullanıcı, kendisinin bir seks bağımlısı olduğunu ve bundan kurtulmak istediğini belirtti. Bunun için de çareyi Elon Musk'ta aradı.

ekran-goruntusu-2024-03-05-171827.png

EŞİNİ ALDATMAMAK İÇİN BEYNİNE ÇİP TAKTIRMAK İSTİYOR

Bir Reddit kullanıcısı seks bağımlısı olduğunu, eşini sürekli aldattığını ve bu durumdan kurtulmak için Neuralink’in klinik deneylerine katılıp katılamayacağını sordu.

Electronic-Camera277 adlı kullanıcı Reddit'te paylaştığı mesajında, Elon Musk'ın Neuralink beyin çipi implantının kendisini bitmek bilmeyen ihanet döngüsünden çıkararak evliliğini kurtarmasını umduğunu yazdı.

ekran-goruntusu-2024-03-05-171821.png

NEURALINK NEDİR?

Neuralink, felç geçirmiş kişilerin (bir uygulamayı açmak, tıklamak ya da imleci aşağı yukarı hareket ettirmek gibi) düşünceleri ile cihazı kontrol etmesini hedefleyen proje kapsamında ilk çipini geçtiğimiz ay yerleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, “Cihaz kişinin sinirsel aktivitesini yorumlayacak şekilde tasarlanmıştır, böylece kişi (kablo ve fiziksel harekete ihtiyaç duymaksızın) sadece düşünerek bir bilgisayarı veya akıllı telefonu çalıştırabilir” denildi.

Neuralink’in beyin çipiyle ilgili pek çok vaadi söz konusu ancak birinin ruh sağlığını, bilhassa sadakatsizlik eğilimini tedavi etmek bunlardan biri değil.

ekran-goruntusu-2024-03-05-171816.png

Musk yıllardır Neuralink beyin çipinin insanların hormonlarını ve duygu durumunu düzenlemek için kullanılabileceğini ve Obsesif Kompulsif Bozukluğu (OKB) veya tedaviye dirençli depresyonu olan insanlar için nihai bir çözüm olabileceğini söyleyip övünüyor.

Teknoloji milyarderi 2020 yılında Neuralink çipinin duyguları ve ruh hâlini kontrol etme yeteneğine sahip olduğunu, hatta bağımlılığı tedavi etmek için kullanılabileceğini iddia etmişti.