Eski FBI Direktörü'ne protesto şoku!

Eski FBI Direktörü'ne protesto şoku!

Eski FBI Direktörü James Comey, Washington'daki Horward Üniversitesi'nde katıldığı mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 10 Mayıs'ta görevine son verdiği Federal Soruşturma Bürosu (FBI) eski Direktörü James Comey, başkent Washington'da katıldığı bir mezuniyet töreninde öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

​ABD'nin önemli üniversitelerinden Howard Üniversitesi'ndeki bir törene katılan Comey'nin konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

​"Adalet yok, barış yok, ırkçı polis yok" ve "James Comey dışarı, bizim kankamız değilsin" gibi sloganlarla kendisini protesto eden öğrencileri bir süre dinleyen Comey, "Umarım kalır ve beni dinlersiniz. Ben beş dakikadır sizi dinliyorum" dedi.

Comey ayrıca protestoların ekrana verilmemesini istedi. Protestoların devam etmesi üzerine üniversitenin internet sitesi etkinliğin canlı yayınını kesti.
Salona alınmayan Amerikan medyasının, protestoların ardından da içeri kabul edilmediği belirtildi.

Mayıs ayında Rusya soruşturması ile ilgili tartışmaların ardından Trump tarafından görevine son verilen Comey, ağustos ayında Howard Üniversitesi'nde ders vermek üzere okul yönetimi ile anlaşmıştı.