Eski sevgilisine 'silah' emojisi yollayan gence hapis cezası verildi!

Eski sevgilisine 'silah' emojisi yollayan gence hapis cezası verildi!

Fransa'da bir genç eski sevgilisine "silah" emojisi gönderdiği için üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fransa'da 22 yaşında bir genç eski sevgilisine cep telefonundan silah sembolü olan bir emoji gönderdi. WhatsApp'tan "silah emojisi" yollamak "ölüm tehdidi" kabul edildi. 
Ülkenin güneydoğusundaki Valence mahkemesi, 22 yaşındaki Bilal Azougagh'ın gönderdiği silah emojisinin "imge şeklinde bir ölüm tehdidi olduğu" hükmüne vardı ve gence üç ayı tecilli altı ay hapis cezası verdi. Fransa'da daha önce benzer mahkeme kararı alınmadı.
Azougagh, geçen yaz o dönem henüz reşit olmayan bir kadına böyle bir mesaj gönderdiğini itiraf etti. İlişkileri bitince gönderdiği mesajlar arasında silah emojisi içeren bu mesajın da bulunduğunu söyledi.
'SÜREKLİ RAHATSIZ EDİLİYORDU'
Genç kadının avukatı, silah emojisi mesajı almasından ve sürekli rahatsız edilmesinden sonra müvekkilinin "şehir merkezine çıkmaya cesaret edemediğini ve kâbuslar gördüğünü" söyledi.
Savunma avukatı ise, mahkemenin silah imgesinden çok fazla anlam çıkarmaması gerektiğini söyledi ve bu imgenin genç kadın üzerinde "böyle bir etki yarattığına dair" şüpheleri olduğunu dile getirdi. Fakat buna rağmen mahkeme, silah emojinin "gerçek bir tehdit" olduğu hükmüne varıp Azougagh'ı, hapis cezasının yanı sıra, 1000 euro tazminat ödemeye mahkûm etti.
EMSAL OLUŞTURABİLİR
Hakim kararını Fransız ceza kanunun ölüm tehditleriyle ilgili olan 222-17 numaralı maddesine dayandırdı. Emojilerle ilgili herhangi bir yasa olmadığı için bu dava bir emsal oluşturabilir.