Eski Tayland Başbakanı için kırmızı bülten talebi

Eski Tayland Başbakanı için kırmızı bülten talebi

Tayland emniyetinin, eski Tayland Başbakanı Yinglak Şinatavtra'nın yakalanması için Uluslararası Polis Teşkilatından (İnterpol) kırmızı bülten çıkarılmasını talep ettiği bildirildi.

Üst Düzey Emniyet Yetkilisi Srivara Rangsibrahmanakul yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yinglak'ın, Dubai'den İngiltere'ye geçtiğini doğruladığını belirtti.
Rangsibrahmanakul, ayrıca pazar günü de İnterpol'den Yinglak'ın yerinin tespit edilmesi ve yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmasını talep ettiğini aktardı.

22 Mayıs 2014 tarihinde askeri darbeyle görevinden alınarak 5 yıl siyasetten men edilen Şinavatra'nın, geçen ay ülkeden kaçtığı iddia edilmişti.

Şinavatra, iktidarda olduğu 2011 yılında pirinç üreticileri için başlatılan destek programını denetlemeyi ihmal etmekle suçlu bulunarak, gıyabında 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Önce üreticiden büyük övgü alan program, zaman içinde milyarlarca avroluk zarara neden olmuştu. Programdaki yolsuzluğun farkında olmasına karşın önlemek için hiçbir şey yapmamakla suçlanan Şinavatra ise hakkındaki iddiaları reddetmişti.