Filistinliler Batı Şeria'da üç günlük öfke ilan etti

Filistinliler Batı Şeria'da üç günlük öfke ilan etti

İsrailli askeri yetkililer, ABD’nin Kudüs’ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıması bağlamında Filistin topraklarında artabilecek gerilim dahil her türlü senaryoya hazır olduklarını duyurdu.

ABD Başkan Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma ve büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması talimatı verme adımı karşısında Filistinliler Batı Şeria'da 'üç gün öfke' ilan etti.

'HER SENARYOYA HAZIRIZ'

Bu, Batı Şeria'da en az üç gün protesto düzenleneceği, İsrail askerlerinin müdahalesiyle şiddetli çatışmalar çıkabileceği anlamına geliyor. İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Konricus, "Durumu izliyoruz ve çeşitli senaryolara hazırız" dedi.

ÜRDÜN, MISIR, SUUDİ LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Trump, seçim kampanyası sürecinde ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma sözü vermişti. Trump'ın dün niyetini açıklamak için telefonda görüştüğü Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, barış sürecine zarar vereceği, bölgesel ve küresel güvenliği, istikrarı tehlikeye atacağı yönünde uyarmıştı. Trump, Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi ve Suudi Arabistan Kralı Selman ile de konuyu ayrı ayrı telefonda görüşmüştü.