Fransa'da yaşanan saldırıyı IŞİD daha önce tarif etmişti

Fransa'da yaşanan saldırıyı IŞİD daha önce tarif etmişti

Fransa'nın Nice kentinde dün gece Bastille Günü kutlamalarını kana bulayan saldırıyı henüz üstlenen çıkmadı. Ancak saldırının yapılış şekli IŞİD'in 2014'te yayıladığı bir videoyu akıllara getirdi.

 Beyaz bir kamyonla yapılan katliam IŞİD tarafından iki sene önce yayınlanan bir videoyu akıllara getirdi. Videoda konuşan IŞİD’in sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani videoda şu sözleri sarf ediyordu:



‘ARAÇLARINIZI ONLARIN ÜZERİNE SÜRÜN’
“Eğer bomba ya da kurşun bulamıyorsanız inançsız Amerikalı, Fransız ve onların müttefiklerini tek tek seçin. Kafalarını taşla ezin ya da onları bıçakla katledin. Araçlarınızı üzerilerine sürün ya da onları yüksek bir yerden aşağı atın. Onları boğun ya da zehirleyin.”
Nice kentinde dün gece yerel saatle 23.00’da yaşanan korkunç olayda saldırgan, kullandığı kamyonu insanların üzerine sürdü. Saldırganın aynı zamanda silahla da etrafa kurşun yağdırdığı iddialar arasında.


Üzerinden çıkan kimliğe bakılarak Tunus asıllı Fransız vatandaşı olduğu anlaşılan saldırgan iki km’lik yol boyunca karşısına çıkan 84 kişiyi öldürüp, 50 kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından vurularak durdurulabildi.