Fransa'daki rehine krizinde saldırganlar öldürüldü

Fransa'daki rehine krizinde saldırganlar öldürüldü

Fransa'nın Rouen kentinde bıçaklı iki kişi, kilisedeki insanları rehin aldı. Polisin yaptığı operasyon sonucunda iki saldırgan öldürüldü. Rehin alınan bir papazın ise korkunç şekilde öldürüldüğü bildirildi. Olayın yaşandığı yerin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın memleketi olması dikkat çekti. Hollande'ın açıklamasına göre, saldırganlar IŞİD'e biat etmişti.

Fransa'nın Normaniya bölgesindeki Saint-Etienne-du-Rouvray kasabasında bıçaklı iki saldırgan, ayin sırasında papaz ve kilisede bulunan çok sayıda kişiyi rehin aldı.

Yaşanan rehine krizi nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye aracı intikal etti. Yapılan operasyon sonucunda, iki saldırgan da öldürüldü.

Rehin alınan kişiler arasındaki papazın ise öldüğü açıklandı.

"BOĞAZINI KESTİLER"

Reuters'ın haberine göre, Fransız basını saldırganların, papazın boğazını kestiğini bildirdi. Olayda yaralanan bir kişinin de durumunun kritik olduğu belirtildi.

TERÖR SORUŞTURMASI

Paris terörle mücadele savcısı, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

HOLLANDE'IN MEMLEKETİ


Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve memleketi Rouen olan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande saldırının yaşandığı kasabaya gitti.

Basına kısa bir açıklama yapan Hollande, "Bu aşağılık bir terör saldırısıdır" ifadelerini kullanırken, iki saldırganın da IŞİD'e biat ettiğini söyledi.

IŞİD'e karşı tüm yöntemlerle savaşacaklarının altını çizen Hollande, bu savaşı sürdürürken insan hakları ve demokrasiye de saygı duyacaklarını sözlerine ekledi.