Fransız vekilden Çavuşoğlu’na: Böyle bir diplomatik aptallık görmedim

Fransız vekilden Çavuşoğlu’na: Böyle bir diplomatik aptallık görmedim

NATO toplantısında Fransız milletvekili Sonia Krimi ile polemik yaşayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Fransız vekilden sert bir cevap geldi.

NATO toplantısında Fransız milletvekili Sonia Krimi ile polemik yaşayan ve ardından yaptığı konuşmada ”Soykırım ve tarih konusunda Türkiye’ye ders verebilecek en son ülke Fransa’dır. Çünkü Ruanda’da, Cezayir’de olanları unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın” diye konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sert bir cevap geldi.

Euronews’un haberine göre, Fransız demokrasisinin de kusursuz olmadığını söyleyen Krimi, “Ama en azından Fransa’da hapishanelerde gazeteci yok” ifadelerini kullandı.

‘DİPLOMATİK APTALLIK’

Daha önce de NATO toplantılarında bulunduğunu aktaran Krimi şunları söyledi:

“Asla böyle bir diplomatik aptallık başka yerde görmedim. ‘Kendi kapınızın önündekileri süpürün’ demek çok kolay. Bana göre bu diplomasinin en düşük seviyesi. Bu gerçekten sıfır noktası.”

Çavuşoğlu’nun Ruanda göndermesine de değinen Krimi, Fransa’nın ‘barbarlıklarını‘ tanıdıklarını ve Fransızların geçmişi ile sorumluluk almaya hazır olduklarını ancak soykırım yapılmadığını sözlerine ekledi.