Trump-Wikileaks yazışmaları ifşa oldu

Trump-Wikileaks yazışmaları ifşa oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın e-postalarını ifşa eden WikiLeaks ile seçim kampanyası döneminde Twitter üzerinden yaptığı yazışmaları yayınladı.

ABD Başkanı Donald Trump 'ın kendisiyle aynı adı taşıyan en büyük oğlunun 2016 seçimlerine haftalar kala Wikileaks Twitter hesabıyla özelden yazıştığı belgelendi. Atlantic dergisinin elde ettiği yazışmalarda Wikileaks'in Hillary Clinton'ın sızdırılan e-postalarının yaygınlaştırılması için oğul Trump'a bazı sayfaların paylaşılmasını önerdiği görüldü. İfşa olan yazışmalarda Wikileaks hesabının Trump'ın vergi indirimleri hakkında da paylaşım yapmak için izin isteyerek “Bunları yayımlarsak tarafsızlık imajımız güçlenir ve Clinton hakkındaki yayınlarımızın etkisi artar" ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

Assange ve oğul Trump, Atlantic'in mesajları algı yaratacak biçimde seçerek yayımladığını savundu. Oğul Trump'ın Atlantic'e cevaben paylaştığı geri kalan yazışmalarda ise Wikileaks'in Trump'tan "Avustralya'ya Washington elçisi olarak Assange'ı önermesini" istediği görüldü