Cezaevinde kolu kırılan avukata, meslektaşlarından destek

Cezaevinde kolu kırılan avukata, meslektaşlarından destek

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatı Engin Gökoğlu’nun cezaevinde kolunun kırılmasına Ankara Barosu tepki gösterdi.

Baro yaptığı açıklamada, "Yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı temsil eden avukatlar, temsil ettiği kişiler ve üstlendiği görevlerden dolayı soruşturulamaz, tutuklanamaz ve yargılanamazlar!" dedi.

Engin Gökoğlu, müvekkilleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bir ay açlık grevine başlamıştı. Yüksel Caddesi’nde işimi geri istiyorum eylemi yapan ve açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın avukatı Engin Gökoğlu geçtiğimiz ay tutuklandı. Tekirdağ 2 No’lu Cezaevinde kalan Gökoğlu ve yedi koğuş arkadaşı başka koğuşlara sevk edilmelerine tepki gösterdi. Gardiyanların müdahalesi sırasında Gökoğlu’nun kolu kırıldı. Cezaevinde kolu kırılan avukata meslektaşları destek oldu. Ankara Barosu yaptığı açıklama ile Gökoğlu’na yapılan müdahaleyi kınayarak, “Meslektaşımız Av. Engin Gökoğlu, kolu kırıldıktan sonra çırılçıplak soyularak dövülmeye devam edilmiş; kırılan kolunun tedavisi bile doğru dürüst yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

‘İŞKENCECİLERDEN HESAP SORMAYA DAVET EDİYORUZ’

Cezaevi müdürlerinin de söz konusu olaya katıldığı belirtilen açıklamada Gökoğlu’na yapılan saldırının takipçisi olunacağı söylendi. Ankara Barosu’nun konuyla ilgili açıklamasının devamı şu şekilde:

“Sayın Adalet Bakanı’na, sorumlu olduğu bir cezaevinde bir meslektaşının işkence gördüğü gerçeğini anımsatıyor ve kendisini işkencecilerden hesap sormaya davet ediyoruz. Ve bu vesileyle bir kez daha haykırıyoruz: Yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı temsil eden avukatlar, temsil ettiği kişiler ve üstlendiği görevlerden dolayı soruşturulamaz, tutuklanamaz ve yargılanamazlar! Hukuka aykırı olarak tutuklanan 14 meslektaşımızın derhal serbest bırakılmasını ve serbest bırakılana kadar da kendilerine insanlık onurlarına yakışır şekilde muamele edilmesini talep ediyoruz.”