Yerli tank projesine 2 firmadan teklif

Yerli tank projesine 2 firmadan teklif

Yıllardır konuşulan Altay tankı projesinin üretimi için, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ihale sürecini aylar öncesinden başlatmıştı. Bu ihaleye OTOKAR, FNSS ve BMC gibi firmalar davet edildi. Ancak tankın geliştirme projesini üstlenen OTOKAR ile anlaşma sağlanamamasının ardından tekrar bir ihale açılacağı duyurulmuştu. Olayın ardından bugün tekrar Otokar ve FNSS firması Altay Projesi için SSM'ye teklif gönderdi.

2007 yılından bu yana üretimi sürekli Koç grubuyla birlikte anılan Altay Tankı'nın ihalesine bugün Otokar ve FNSS tekrar teklif gönderdi. Otokar Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) “Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi” (Altay Projesi) ihalesi ile ilgili teklif dosyasını SSM’ye sunduğunu duyurdu.

İKİ FİRMA TALİP OLDU

Türkiye kara sistemleri üreticisi Otokar, tasarımını ve prototiplerini yaptığı Altay ana muharebe tankı için seri üretim teklifini bugün Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na sundu. Hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ile müttefik ülke silahlı kuvvetleri için paletli ve tekerlekli zırhlı araçlar ile silah sistemlerinin tasarımını ve üretimini yapan FNSS, Milli Ana Muharebe Tankı Altay’ın seri üretimine talip oldu.

GÖREVE HAZIRIZ

Türkiye'nin yabancı ortağı olmayan tek kara sistemleri üreticisi olan Otokar, 2008 yılında Dönem-1 olarak adlandırılan Altay'ın tasarım, prototipleme ve kalifikasyon sürecinde ana yüklenici olarak seçilmişti. İlk dönem çalışmalarında üretilen prototiplerin kalifikasyon ve kabul testleri Şubat 2017'de başarıyla tamamlanarak, prototiplerin kabul ve onayları gerçekleşti. 

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Teknik Veri Paketi (TVP) incelemesi ve onaylaması süreci ise devam ediyor. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Altay seri üretim hakkında  “Otokar, 50 yılı aşkın deneyimi ve kabiliyetleriyle bugüne kadar aldığı tüm görevlerden alnının akıyla çıktı. Dönemde ana yüklenicisi olduğumuz milli ana muharebe tankı Altay'ı başarıyla tasarladık ve geliştirdik. Bu süreçte yaptığımız yatırım, elde edinilen deneyim ve güçlenen Ar-Ge kabiliyetlerimiz, Otokar'ın savunma sanayiindeki konumuna stratejik bir ivme kazandırdı. Altay'ın üretimi, ihracatı ve ülkemizin savunma sanayii kabiliyetlerinin güçlenmesi için tüm yetkinliklere sahip milli bir şirket olarak göreve hazırız. Temennimiz Altay tankının bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlaması
yönündedir.” ifadelerini kullandı.

ALTAY TANKI’NIN ÖZELLİKLERİ?


.