Rock yıldızına kraliyet töreni gibi cenaze töreni

Rock yıldızına kraliyet töreni gibi cenaze töreni

Fransa’nın efsanevi rock yıldızı Johnny Hallyday (74) bugün Paris’te kraliyet törenlerini andıran bir geçitle son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı törende Fransız rock yıldızının tabutunu taşıyan cenaze aracına 700 Harley Davidson motosikleti eşlik etti.

Akciğer kanserine yenik düşen Hallyday’nin cenaze konvoyu, ender bir ayrıcalık tanınarak Champs Elysee bulvarını bir baştan bir başa kat etti. Caddenin iki yanına toplanan binlerce kişi zaman zaman ‘Fransa’nın Elvis’i diye de anılan Hallyday’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Fransa’nın en sevilen sanatçılarından biri olan Hallyday’in ölümü Fransa’da adeta bir matem havası yaratmış durumda. Öldüğü çarşamba günü ulusal yas ilan edilirken televizyonlar gün boyu hayatı, eserleriyle ilgili yayınlar yapmıştı.

Hallyday’nin cenaze törenine Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy,  eşi Carla Bruni gibi devlet adamları ve tanınmış kişiler de katıldı. Olağanüstü önlemlerin alındığı törende 1500 polis görev aldı.

Hallyday’nin daha çok Fransızca konuşulan ülkeler olmak üzere 100 milyondan fazla albüm sattı. 2009 yılında Fransa’nın milli gününde Eyfel Kulesi’nde düzenlenen bedava konserine 750 binden fazla kişi katıldı. Hallyday, bir villa sahibi olduğu Fransız Karayipleri’ndeki Saint Barthelemy adasına defnedilecek.