Grozni'de militanlar kiliseye saldırdı: 3 ölü

Grozni'de militanlar kiliseye saldırdı: 3 ölü

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'de militanların bir kiliseye saldırısında 2'si polis 1'i sivil 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çeçenistan emniyet teşkilatından bir kaynak, Sputnik'e verdiği demeçte, Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'de Aziz Mikail Kilisesi'ne 4 militanın gerçekleştirdiği saldırı sırasında 2 polis görevlisinin ve kilisede bulunan bir sivilin hayatını kaybettiğini aktardı.

Yetkili, "Bir grup militan Grozni'deki Aziz Mikail Kilisesi'ne girme teşebbüsünde bulundu. Saldırganları etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlenen operasyon sırasında 2 polis görevlisi hayatını kaybetti. Bu kişiler Çeçenistan'da görevli olarak bulunuyordu. Ayrıca kiliseye gelen bir sivil de hayatını kaybetti" diye konuştu.

4 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon sırasında 2 polis görevlisininse yaralandığı kaydedildi. Yetkili, tüm militanların öldürüldüğünü ifade etti.

Daha önce Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamasında 4 militanın ayin için gelen sivilleri rehin almak amacıyla Grozni'nin merkezinde bulunan Aziz Mikail Kilisesi'ne girmeye çalıştıklarını, bunun üzerinde güvenlik güçlerinin beklemeksizin düzenledikleri operasyonda 4 militanın da öldürüldüğünü, yaralanan bir polis görevlisinin kurtarılamadığını, bir sivilin de yaralandığını açıklamıştı.

Güvenlik güçlerinin olay yerinde incelemeler yaptığı bildiriliyor.

KADİROV: MİLİTANLARIN BİR BATI ÜLKESİNDEN TALİMAT ALDIĞINA YÖNELİK BİLGİ VAR

"Militanların bir Batı ülkesinden talimat aldıkları yönünde bilgi var" diyen Kadirov, kendisinin de olay yerine giderek, sadece birkaç dakika süren operasyonu bizzat kontrol ettiğini ifade etti.