‘Grozni’deki saldırıyı IŞİD üstlendi’

‘Grozni’deki saldırıyı IŞİD üstlendi’

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de dün Başmelek Mikail Kilisesi’ni hedef alan terör saldırısını IŞİD’in üstlendiği öğrenildi.

Rus Kommersant gazetesinin teröristlerin faaliyetleriyle ilgili istihbarat toplayan ABD merkezli Site İstihbarat Grubu'na (Site Intelligence Group) dayandırdığı haberinde, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de dün Başmelek Mikail Kilisesi'ni hedef alan terör saldırısını IŞİD'in üstlendiğini bildirdi.

Dün Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de bir kiliseye girmeye ve içerideki insanları rehin almaya çalışan 4 militanın saldırısı sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Çeçenistan emniyet teşkilatından bir kaynak, Grozni'de Başmelek Mikail Kilisesi'ne 4 militanın gerçekleştirdiği saldırı sırasında 2 polis görevlisinin ve kilisede bulunan bir sivilin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov da saldırı ile ilgili açıklama yaparak, kilisedeki insanları rehin almayı amaçlayan 4 saldırganın düzenlenen operasyon sonucunda öldürüldüğünü belirtmişti.

Aynı zamanda Rusya Soruşturma Komitesi de, kiliseye saldıran 4 militanın öldürüldüğünü, ayrıca saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulamıştı.