Haberleri 17 yıldır 'kara tahtadan' alıyorlar

Haberleri 17 yıldır 'kara tahtadan' alıyorlar

Batı Afrika ülkelerinden Liberya'da kara tahtaya yazılarak hazırlanan sokak gazetesi, 17 yıldır okuyucularıyla buluşuyor.

Başkent Monrovia'daki sokak gazetesi her gün kara tahta üzerine tebeşirle yazılan haberler sokaktan geçen okuyucularıyla ücretsiz buluşuyor. Şehir merkezine yakın yol kenarında yer alan kara tahta gazete, ülkenin resmi dili olan İngilizce yayın yapıyor.

Daily Talk Gazetesi Yayın Yönetmeni Alfred Sirleaf, 2000 yılından beri okuyucularını günlük ulusal ve uluslararası haberlerle buluşturduklarını söyledi.Sirleaf, "Kara tahta üzerine tebeşir ve fotoğraflarla hazırladığımız gazetemiz, Liberyalılara ücretsiz haber sunmak amacıyla yayına başladı. Bizim amacımız halkımızın ülke ve dünyadaki olaylar ile ilgili bilgilenmesi ve eğitilmesidir" dedi.Gazetenin tahta üzerine tek sayfa olarak yayınlandığını ifade eden Sirleaf, "Sokak gazetemize baktığınızda sayfanın merkezinde ve kenarlarında Liberya'daki ve dünyadaki olaylar ile ilgili gelişmeleri kolaylıkla okuyabilirsiniz" diye konuştu.

Sirleaf, "The Daily Talk sokak gazetesinin gelirleri birkaç reklamdan ibaret. Tahtanın reklam bölümüne bazı firmaların reklamlarını yazıyoruz. Onlar da bize kamera, kağıt, kırtasiye ürünleri gibi malzeme desteğinde bulunuyorlar" ifadelerini kullandı.
Haberlerin yanı sıra fotoğraflarla gazeteyi süslediklerini kaydeden Sirleaf, gazetenin 7 kişilik bir bir ekip tarafından çıkarıldığını ve ülkenin farklı bölgelerinden gönüllü gazetecilerin de haber gönderdiğini anlattı.