Hamaney: ABD ile ne savaşacağız ne de müzakere yapacağız

Hamaney: ABD ile ne savaşacağız ne de müzakere yapacağız

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ülkesinin ABD ile 'ne savaşacağını ne de müzakere yapacağını' söyledi. Hamaney ülkenin yaşadığı ekonomik sorunların da ABD'nin baskısından çok hükümetin yönetim hatalarından kaynaklandığını savundu.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ülkenin yaşadığı ekonomik sorunların sadece ABD baskısı sonucu olmadığını, hükümetin yanlış uygulamalarından da kaynakladığını söyledi.

HAMANEY: İHANET DİYEMEM AMA HÜKÜMETİN BÜYÜK HATASI VAR

Twitter hesabından açıklama yapan Hamaney "Ekonomi uzmanları ve birçok yetkili bu konunun nedeninin dışarıdan değil içeriden kaynaklı olduğuna inanıyor. Yaptırımların etkisi oldu ancak ana faktör bizim bunları nasıl ele aldığımız" ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonunun aktardığına göre Hamaney ayrıca "Yaptırımlardan daha fazla hükümetin ekonomideki kötü yönetimi sıradan İranlılar üzerinde baskı yaratıyor. Buna ihanet diyemem ama bu, yönetimin büyük bir hatası" dedi.

​Nisandan beri değeri neredeyse yarı yarıya azalan İran para birimi riyalin durumundan bahseden Hamaney "Eğer bizim performansımız daha iyi, daha dikkatli, daha güncel ve daha etkili olursa yaptırımların o kadar da etkisi olmaz ve buna direnilebilir" ifadelerine yer verdi.

'NE SAVAŞ OLACAK NE DE ABD İLE MÜZAKERE YAPACAĞIZ'

Hamaney ayrıca Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Son zamanlarda ABD'li yetkililer bizim hakkımızda pervasızca konuşuyor. Yaptırlara ek olarak savaştan ve müzakerelerden bahsediyorlar. Bu konuda halka birkaç kelime etmeme izin verin: Ne savaş olacak ne de ABD ile müzakare yapacağız" dedi.

İran'ın dini lideri ayrıca "ABD'liler İran ile savaş ihtimalini abartıyor" da dedi.

​'ABD İLE GÖRÜŞÜLMESİNİ YASAKLIYORUM'

Reuters'in İran devlet televizyonundan aktardığına göre Hamaney ayrıca ABD ile 'doğrudan müzakere yapılmasını yasakladı'.
Hamaney "ABD ile herhangi bir görüşmeyi yasaklıyorum. ABD müzakerelerdeki sözlerine asla bağlı kalmıyor. Sadece boş sözler veriyor " dedi.

'YOZLAŞMIŞ YETKİLİLER SERT ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI'

İran devlet televizyonunun aktardığına göre Hamaney ayıca "Riyalin düşüşü ve altındaki fiyat artışı önemli ekonomik sorunlar. Yozlaşmış yetkililer sert şekilde cezalandırılmalı" ifadelerini kullandı.

Ülkede son haftalarda hayat pahalılığı ve işsizlik nedeniyle hükümet karşıtı eylemler ve grevler yaşanıyordu. Nükleer anlaşmadan imzasını çeken ABD'nin bu ülkeye yönelik ekonomik yaptırımlarına geri dönmesi de halihazırda zor zamanlar geçiren İran'ın üzerindeki baskıları artırmıştı.